Isıtma

Eca Kombi Arıza Kodları

Farklı sorunlarda karşınıza ECA kombi arıza kodları çıkar. Bu sorunlar farklı yöntemler ile kısa sürede çözülür. Bu yöntemlerden en sık tercih edileni ise resetleme yöntemidir. Resetleme yöntemi ile birçok sorunu kısa süre içinde çözmeniz mümkün. Arıza kodlarının anlamını bilmeniz, herhangi bir arıza durumunda çözüme daha kolay ulaşmanız anlamını taşır. Bu açıdan kodların anlamlarını kesin şekilde öğrenmeniz önemlidir. ECA kombi arıza kodları, genel olarak şu şekilde açıklanabilir:

  • A3 arıza koduna rastlamanız durumunda, cihaza müdahale edemezsiniz. Atık gaz sensöründe özellikle kesinti sorunu, atık gaz sensörü ile ilgilidir. Bu durumda, acil şekilde servis yardımı almalısınız.
  • A4 arıza koduna rastlarsanız, atık gaz tahliye edilemiyor anlamını taşır. Bu duruma rastlarsanız, çıkmış olan baca var ise yerine takın.
  • A7 arıza kodu ortaya çıktığında, sıcak su alamazsınız. Sıcak su sensörü arızalanmış olabilir. Bu durumda, servis yardımı alınız.
  • AC arıza kodunda, hava sensör sorunu bulunur. Kesin çözüm için mutlaka servise ulaşın.
  • AD arıza koduna rastladığınız durumlarda, kullanıcı olarak müdahale edemezsiniz. Mutlaka servise ulaşın.

Buna ek olarak, daha nadir olarak ortaya çıkan arıza kodlarını şu şekilde sıralamak mümkündür:

  • B1 arıza kodunda, cihaza müdahale etmeden önce kombi servisi ile görüşün. Kod anahtar bağlantılarında farklı sorunlar olabilir.
  • C1 arıza kodunda, servis çağırmadan önce kullanıcı olarak baca ek yerlerini kontrol edin. Ardından, resetleme işlemini yapın.

Eca Kombi Arıza Kodları Nasıl Giderilir?

Farklı arıza kodlarının giderilmesi, birbirinden farklı işlemlerle olur. Bu arıza kodlarının iyi şekilde bilinmesi, hangi durumda nasıl kullanacağınızı da belirler. Örnek vermek gerekirse; C4 arıza kodu, kontağı açmadığını belirtir. Bu durumda, aksaklık söz konusudur.  Bu durumla karşılaştığınızda, kullanıcı olarak direk servisi arayarak yardım talep edebilirsiniz. Bu arızada yer alan sorun, elektronik kart veya fanda olabilir. ECA kombi arıza kodları, hangi durumda ne yapacağınızı size açıklar. Bu şekilde, farklı durumlarda panik olmadan kolay şekilde sorunu çözebilirsiniz. Arıza kodlarını gördüğünüzde, servisi aramadan önce anlamını öğrenin. Yapacağınız şeyler biterse, bu durumda servise ulaşabilirsiniz.

C6 arıza kodunda, prosestat açık kalırsa bu hata kodu ekranda görülür. Bu durumu kolay yoldan gidermek isterseniz, servis yardımı almalısınız. CC arıza koduna rastlarsanız, bu durum kombinin dış hava sensöründe bir sorun olduğu anlamına gelir. D1 arıza kodunda, servisi aramadan önce birkaç resetleme işlemi uygulamalısınız. Resetleme sonrasında düzelmezse, mutlaka servisten yardım almalısınız. E0 arıza kodu ekranda olduğunda, elektronik kart sorunu yaşanıyor anlamına gelir. Anakart tamir edilmesi  ile sorun giderilir. E2 arıza kodu, sensörde kesinti ya da kısa devre sorunu anlamına gelir. Bu durumda, parça değişimi yapılması zorunlu bir hal alır. Çözüm için mutlaka servis ile iletişime geçmeniz gerekir. ECA kombi arıza kodları, genel olarak bu anlamları taşır.

Eca Kombi Arıza Kodları Çözümleri

ECA kombi arıza kodları, farklı yöntemler kullanılarak çözüme ulaşır. Bu çözüm yolları, genel olarak basit birkaç adımdan oluşur. Eğer bu adımlar işe yaramazsa, mutlaka kısa süre içinde yardım almanız gerekir. E9 arıza kodunda, cihazda aşırı ısınma meydana geldiğini anlarız. Bu arıza kodu, limit sensörünün attığını belirten arıza kodlarından birisi olarak karşımıza çıkar. Bu sorunda öncelikle su basıncını kontrol edin. Sonrasında, eğer basınç düşük ise sisteme ve petek vanalarına bakın. Eğer, vanalar kapalı durumda ise açın. Bu şekilde, kesin çözüme ulaşabilirsiniz. Farklı arıza kodlarında, cihazı resetleyin. Bu en kısa çözüm yollarından birisidir.

ECA arıza kodu ile karşılaştığınız zaman yapmanız gereken tek şey, daire gaz vanalarını kontrol etmektir. Eğer dairenizde gaz yoksa bu sorun ortaya çıkar. Evinizde gaz var ve ECA kombinize gaz geliyor ise bu durumda birkaç resetleme yapmalısınız.

Dairenizde gaz var ve hala sorun yaşıyorsanız, servis aramalısınız. Bunun nedeni, elektronik kart ya da iyonizasyon – ateşleme parçalarının birinde  arıza olabilir. F7 arıza kodu ile karşılaşırsanız, arıza durumunda önce cihaza reset atmalısınız. 3 resetleme sonrasında, sorun sabit kalırsa servis talep etmelisiniz. FA arıza kodunda ise regülasyon kapatılsa bile akım devam eder. Bu durum, zaman içinde kombinizi yıpratır.

ECA kombi arıza kodları ve bu kodlarla karşılaştığınızda yapmanız gerekenler bu şekilde özetlenebilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir