Gaz Alarm Cihazları

Gaz alarm cihazları kategorimizde farklı özelliklere sahip alarm cihazları bulabilirsiniz. Teknik detaylarına göz atabilir ve satın alabilirsiniz.

Üç farklı alt başlık altında bu ürünlere göz atabilirsiniz:

  • Evsel Gaz Alarm Cihazı

    Evsel gaz alarm cihazları, evlerde kullanılmaktadır. Tavanı ahşap olmayan yapılar için gaz dağıtım firmaları tarafından istenilen bir kullanım zorunluluğu yoktur. Tüketicinin isteği doğrultusunda takılabilirler. Ahşap yapılar için ise bir selenoid vana ile birlikte kullanılması gerekmektedir. Evsel gaz alarm cihazları tek başlarına veya bir güvenlik elemanı ile birlikte kullanılabilirler.

  • Exproof Gaz Alarm Cihazı

    Exproof gaz alarm cihazları, standart cihazlardan ayıran özellikleri olan fazladan bir algılama aparatına sahiptirler ve daha hassas algılama yetenekleri vardır. Bu cihazlar genellikle kazan daireleri, lokantalar ve endüstriyel tesisler gibi yerlerde kullanılır.

  • Karbon Monoksit Alarm Cihazı

    Karbon monoksit alarm cihazları, enerji kaynaklarının yanması sonucu meydana gelen CO2 gazına tepki veren cihazlardır. Doğal gaz, LPG, kömür gibi birçok yakıt yandığında bu gazı üretir. Bilindiği gibi zehirlenmelerin neredeyse tamamı karbon monoksit kaynaklıdır.

Gaz alarm cihazlarının doğru çalışması için montajın doğru bir şekilde yapılması çok önemlidir. Aksi halde kullanmanın pek bir önemi kalmayacaktır. İlgili gaz alarm cihazının sayfasına giderek nasıl ve nereye montaj yapmanız gerektiği konusunda bilgi edinebilirsiniz.

Cihaz alarm verdiğinde yapmanız gerekenler:

  1. Panik yapmayın.
  2. Elektrikli cihazlarınızı asla çalıştırmayın ve prizlerden uzak durun.
  3. Lamba anahtarlarını açıp kapatmayın.
  4. Gaz sayacınızın üstünde bulunan ana kesme vanasını kapatın.
  5. Kapıları ve pencereleri açarak ortamı havalandırın.
  6. Ortamdaki gaz seviyesi güvenli seviyeye düştüğünde alarm kendiliğinden kesilecektir.
  7. Sorunun kaynağını bulamazsanız 187 gaz acil numarasından yardım isteyin.
  8. Halsizlik, baş ağrısı, mide bulantısı gibi belirtileriniz varsa bir sağlık kuruluşuna başvurun.